Friday, July 15, 2011

RPH WEEK 19 SEM 2 2011

Minggu 19  ( 9 . 5 – 13 . 5 . 2011 )
Hari : ISNIN ( 9 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2M, 2N ( 2 masa )
Tajuk 5 : Masakan
Sub-tajuk : c. Etika makan
·         Cara Timur
·         Cara Barat
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
1.       Menyatakan etika makan yang sopan cara timur.
2.       Mengamalkan sikap sopan semasa makan.
Aktiviti : amali di bengkel.
·         Bincang adab makan yang sopan
ABM : alat makan / apron/ kain/ gubahan bunga
Reflexsi : pelajar akan dapat menyatakan adab yang sopan semasa makan.

Minggu 19  ( 9 . 5 – 13 . 5 . 2011 )
Hari : SELASA ( 10 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2ABC, 2J, 2L ( 2 masa )
Tajuk 5 : Masakan
Sub-tajuk : c. Etika makan
·         Cara Timur
·         Cara Barat
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
3.       Menyatakan etika makan yang sopan cara timur.
4.       Mengamalkan sikap sopan semasa makan.
Aktiviti : amali di bengkel.
·         Bincang adab makan yang sopan
ABM : alat makan / apron/ kain/ gubahan bunga
Reflexsi : pelajar akan dapat menyatakan adab yang sopan semasa makan.

Minggu 19  ( 9 . 5 – 13 . 5 . 2011 )
Hari : Rabu ( 11 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2M ( 2 masa )
Tajuk 5 : Masakan
Sub-tajuk : c. Etika makan
·         Cara Timur
·         Cara Barat
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
5.       Menyatakan etika makan yang sopan cara timur.
6.       Mengamalkan sikap sopan semasa makan.
Aktiviti : amali di bengkel.
·         Bincang adab makan yang sopan
ABM : alat makan / apron/ kain/ gubahan bunga
Reflexsi : pelajar akan dapat menyatakan adab yang sopan semasa makan.
Minggu 19  ( 9 . 5 – 13 . 5 . 2011 )
Hari : KHAMIS ( 12 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2J, 2N, 2L ( 2 masa )
Tajuk 5 : Masakan
Sub-tajuk : c. Etika makan
·         Cara Timur
·         Cara Barat
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
7.       Menyatakan etika makan yang sopan cara timur.
8.       Mengamalkan sikap sopan semasa makan.
Aktiviti : amali di bengkel.
·         Bincang adab makan yang sopan
ABM : alat makan / apron/ kain/ gubahan bunga
Reflexsi : pelajar akan dapat menyatakan adab yang sopan semasa makan.

Minggu 19  ( 9 . 5 – 13 . 5 . 2011 )
Hari : JUMAAT ( 13 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2ABC ( 2 masa )
Tajuk 5 : Masakan
Sub-tajuk : c. Etika makan
·         Cara Timur
·         Cara Barat
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
9.       Menyatakan etika makan yang sopan cara timur.
10.   Mengamalkan sikap sopan semasa makan.
Aktiviti : amali di bengkel.
·         Bincang adab makan yang sopan
ABM : alat makan / apron/ kain/ gubahan bunga
Reflexsi : pelajar akan dapat menyatakan adab yang sopan semasa makan.

Minggu 19  ( 9 . 5 – 13 . 5 . 2011 )
Hari : Rabu & JUMAAT ( 11 & 13 . 5 . 2011 )
Subjek : Pend. Moral
Kelas : Ting. 1F ( 2 masa )
Tajuk : 16: Tanggungjawab Terhadap Keluarga.
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
1.       Kenalpasti tanggungjawab setiap ahli keluarga.
2.       Melaksanakan kewajipan sebagai ahli keluarga.
Aktiviti : bincang, soal-jawab
ABM : keratan akhbar, majalah
Reflexsi : pelajar dapat mengenalpasti tanggungjawab setiap ahli keluarga.

No comments:

Post a Comment