Minggu 18 ( 2 . 5 – 6 . 5 . 2011 )
Hari : Isnin ( 2 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2M, 2N ( 2 masa )
Tajuk : 5 : Masakan
Sub-tajuk : a. perancangan menu ( makanan seimbang )
b. penyediaan dan penyajian hidangan
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
1. Menyatakan faktor-faktor penting dalam perancangan
2. Menyatakan kepentingan / cara hidangan menu sepinggan lengkap.
Aktiviti : amali di bengkel – rumah hijau
· Kenalpasti alatan-alatan memasak
· Masak masakan ( mee goreng )
ABM : alat memasak / dapur masak / bahan-bahan masakan
Reflexsi : pelajar dapat menamakan jenis / fungsi alat-alat memasak
Minggu 18 ( 2 . 5 – 6 . 5 . 2011 )
Hari : Selasa ( 3 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2ABC, 2J, 2L ( 2 masa )
Tajuk : 5 : Masakan
Sub-tajuk : a. perancangan menu ( makanan seimbang )
b. penyediaan dan penyajian hidangan
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
3. Menyatakan faktor-faktor penting dalam perancangan
4. Menyatakan kepentingan / cara hidangan menu sepinggan lengkap.
Aktiviti : amali di bengkel – rumah hijau
· Kenalpasti alatan-alatan memasak
· Masak masakan ( mee goreng )
ABM : alat memasak / dapur masak / bahan-bahan masakan
Reflexsi : pelajar dapat menamakan jenis / fungsi alat-alat memasak
Minggu 18 ( 2 . 5 – 6 . 5 . 2011 )
Hari : Rabu( 4 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2M ( 2 masa )
Tajuk : 5 : Masakan
Sub-tajuk : a. perancangan menu ( makanan seimbang )
b. penyediaan dan penyajian hidangan
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
5. Menyatakan faktor-faktor penting dalam perancangan
6. Menyatakan kepentingan / cara hidangan menu sepinggan lengkap.
Aktiviti : amali di bengkel – rumah hijau
· Kenalpasti alatan-alatan memasak
· Masak masakan ( mee goreng )
ABM : alat memasak / dapur masak / bahan-bahan masakan
Reflexsi : pelajar dapat menamakan jenis / fungsi alat-alat memasak
Minggu 18 ( 2 . 5 – 6 . 5 . 2011 )
Hari : Khamis ( 5 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2J, 2N, 2L ( 2 masa )
Tajuk : 5 : Masakan
Sub-tajuk : a. perancangan menu ( makanan seimbang )
b. penyediaan dan penyajian hidangan
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
7. Menyatakan faktor-faktor penting dalam perancangan
8. Menyatakan kepentingan / cara hidangan menu sepinggan lengkap.
Aktiviti : amali di bengkel – rumah hijau
· Kenalpasti alatan-alatan memasak
· Masak masakan ( mee goreng )
ABM : alat memasak / dapur masak / bahan-bahan masakan
Reflexsi : pelajar dapat menamakan jenis / fungsi alat-alat memasak
Minggu 18 ( 2 . 5 – 6 . 5 . 2011 )
Hari : Jumaat ( 6 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2ABC ( 2 masa )
Tajuk : 5 : Masakan
Sub-tajuk : a. perancangan menu ( makanan seimbang )
b. penyediaan dan penyajian hidangan
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
9. Menyatakan faktor-faktor penting dalam perancangan
10. Menyatakan kepentingan / cara hidangan menu sepinggan lengkap.
Aktiviti : amali di bengkel – rumah hijau
· Kenalpasti alatan-alatan memasak
· Masak masakan ( mee goreng )
ABM : alat memasak / dapur masak / bahan-bahan masakan
Reflexsi : pelajar dapat menamakan jenis / fungsi alat-alat memasak
Minggu 18 ( 2 . 5 – 6 . 5 . 2011 )
Hari : Rabu & Jumaat ( 4 & 6 . 5 . 2011 )
Subjek : Pend. Moral
Kelas : Ting. 1F ( 2 masa )
Tajuk : 15 : Mengekalkan Tradisi Kekeluargaan.
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
1. Mengenalpasti dan menerima tradisi yang diamalkan dalam keluarga.
2. Men gamalkan panggilan sopan serta semai sikap ziarah menziarahi dalam keluarga.
Aktiviti : bincang , bercerita, lakonan, menyanyikan lagu Keluarga Bahagia
ABM :keratan akhbar, majalah, tokoh ( gambar )
Reflexsi : pelajar akan dapat mengenalpasti adat, tradisi, yang diamalkan oleh ahli keluarga.
No comments:
Post a Comment