Friday, July 15, 2011

RPH WEEK 18 SEM 2 2011

Minggu 18 ( 2 . 5 – 6 . 5 . 2011 )
Hari : Isnin ( 2 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2M, 2N ( 2 masa )
Tajuk : 5 : Masakan
Sub-tajuk :   a. perancangan menu ( makanan seimbang )
                              b. penyediaan dan penyajian hidangan
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
1.       Menyatakan faktor-faktor penting dalam perancangan
2.       Menyatakan kepentingan / cara hidangan menu sepinggan lengkap.
Aktiviti : amali di bengkel – rumah hijau
·         Kenalpasti alatan-alatan memasak
·         Masak masakan ( mee goreng )
ABM : alat memasak / dapur masak / bahan-bahan masakan
Reflexsi : pelajar dapat menamakan  jenis / fungsi alat-alat memasak

Minggu 18 ( 2 . 5 – 6 . 5 . 2011 )
Hari : Selasa ( 3 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2ABC, 2J, 2L ( 2 masa )
Tajuk : 5 : Masakan
Sub-tajuk :   a. perancangan menu ( makanan seimbang )
                              b. penyediaan dan penyajian hidangan
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
3.       Menyatakan faktor-faktor penting dalam perancangan
4.       Menyatakan kepentingan / cara hidangan menu sepinggan lengkap.
Aktiviti : amali di bengkel – rumah hijau
·         Kenalpasti alatan-alatan memasak
·         Masak masakan ( mee goreng )
ABM : alat memasak / dapur masak / bahan-bahan masakan
Reflexsi : pelajar dapat menamakan  jenis / fungsi alat-alat memasak

Minggu 18 ( 2 . 5 – 6 . 5 . 2011 )
Hari : Rabu( 4 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2M ( 2 masa )
Tajuk : 5 : Masakan
Sub-tajuk :   a. perancangan menu ( makanan seimbang )
                              b. penyediaan dan penyajian hidangan
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
5.       Menyatakan faktor-faktor penting dalam perancangan
6.       Menyatakan kepentingan / cara hidangan menu sepinggan lengkap.
Aktiviti : amali di bengkel – rumah hijau
·         Kenalpasti alatan-alatan memasak
·         Masak masakan ( mee goreng )
ABM : alat memasak / dapur masak / bahan-bahan masakan
Reflexsi : pelajar dapat menamakan  jenis / fungsi alat-alat memasak
Minggu 18 ( 2 . 5 – 6 . 5 . 2011 )
Hari : Khamis ( 5 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2J, 2N, 2L ( 2 masa )
Tajuk : 5 : Masakan
Sub-tajuk :   a. perancangan menu ( makanan seimbang )
                              b. penyediaan dan penyajian hidangan
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
7.       Menyatakan faktor-faktor penting dalam perancangan
8.       Menyatakan kepentingan / cara hidangan menu sepinggan lengkap.
Aktiviti : amali di bengkel – rumah hijau
·         Kenalpasti alatan-alatan memasak
·         Masak masakan ( mee goreng )
ABM : alat memasak / dapur masak / bahan-bahan masakan
Reflexsi : pelajar dapat menamakan  jenis / fungsi alat-alat memasak

Minggu 18 ( 2 . 5 – 6 . 5 . 2011 )
Hari : Jumaat ( 6 . 5 . 2011 )
Subjek : KHB (SPT)
Kelas : Ting. 2ABC  ( 2 masa )
Tajuk : 5 : Masakan
Sub-tajuk :   a. perancangan menu ( makanan seimbang )
                              b. penyediaan dan penyajian hidangan
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
9.       Menyatakan faktor-faktor penting dalam perancangan
10.   Menyatakan kepentingan / cara hidangan menu sepinggan lengkap.
Aktiviti : amali di bengkel – rumah hijau
·         Kenalpasti alatan-alatan memasak
·         Masak masakan ( mee goreng )
ABM : alat memasak / dapur masak / bahan-bahan masakan
Reflexsi : pelajar dapat menamakan  jenis / fungsi alat-alat memasak

Minggu 18 ( 2 . 5 – 6 . 5 . 2011 )
Hari : Rabu & Jumaat ( 4 & 6 . 5 . 2011 )
Subjek : Pend. Moral
Kelas : Ting. 1F ( 2 masa )
Tajuk : 15 : Mengekalkan Tradisi Kekeluargaan.
Hasil P/P : pelajar akan dapat :
1.       Mengenalpasti dan menerima tradisi yang diamalkan dalam keluarga.
2.       Men gamalkan panggilan sopan serta semai sikap ziarah menziarahi dalam keluarga.
Aktiviti : bincang , bercerita, lakonan, menyanyikan lagu Keluarga Bahagia
ABM :keratan akhbar, majalah, tokoh ( gambar )
Reflexsi : pelajar akan dapat mengenalpasti adat, tradisi, yang diamalkan oleh ahli keluarga.

No comments:

Post a Comment